Rådyr er en av Norges virkelig store delikatesser, og en rådyrstek er like mør som en biff av indrefilet!
(Bildet er lånt av LHL)
Ta kjøttet ut av kjøleskapet minimum en halvtime før du skal steke det, og la det ligge i romtemperatur.
Start med å skjære bort hinner og sener, og om ønskelig fjerner du også beinet.
Krydre med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne på full varme, ha oppi solsikkeolje og smør. Når smøret har smeltet og sluttet å bruse, er det klart for å steke en fin stekeskorpe på steiken.
Brun kjøttet på alle sider, samtidig som du prøver å unngå å brenne smør/oljen. Denne er helt fantastisk base til saus etterpå hvis den ikke er brent.
Legg deretter steken på et stekebrett eller lignende, og stek på mellom 120-140 grader midt i ovnen til kjøttet har en kjernetemperatur på 54 grader. Ta det så ut og la det hvile seg opp til 58 grader som er perfekt temperatur.
En rådyrstek skal være medium stekt, og ikke gjennomstekt / grå.
Skjær i skiver og server.
Nyt Kulinarisk Fanatisme & Det gode liv!