Denne retten tar drøyt 20 minutter å lage, og er en sunn og god middag for en travel hverdag.
Salmalaks:
- 150-200 gram pr person.
- 1 del flytende honning.
- 1/3 soyasaus.
- 1/3 nøytral olje.
- Lime.
- Kvernet salt og pepper.
Bland sammen honning, soyasaus og olje. Dette er cirka blandingsforhold, så smak litt på den underveis, slik at du får den så søt eller salt som du ønsker.
Legg laksen i en ildfast form, og tøm honningblandingen over, og vend alle sider i den. Krydre lett med pepper og ørlite salt. Husk at soyasausen er også salt.
Bak laksen i stekeovn på 180 grader i 10 minutter. Ta den ut, drypp over noen dråper lime og den er klar for servering.
Bruk sausen som blir i ildfastformen til maten etterpå, den smaker kjempegodt!
Smørstekt spinat og vårløk:
- 1 pose spinat.
- 4-5 vårløk grovkuttet.
- Salt og pepper.
- 1 fedd hvitløk presset.
- Smør.
Smelt en klatt smør i en stekepanne, og ha oppi hvitløken og vårløken. La det surre ett minutt på middels varme mens du rører lett. Ha deretter oppi spinaten, og vend den inn i smøret. Den vil falle sammen ganske raskt, og mengden blir da betydelig redusert. I det den faller sammen er den ferdig bør serveres umiddelbart.
Ovnsstekte poteter:
- ca 150 gram amandinepotet pr person.
- Olje.
- Salt og pepper.
- Smør.
Del potetene i to og legg de i en ildfast form. Sveip over litt olje, og krydre med salt og pepper. Rør rundt og sett i ovnen på 180 grader varmluft. De bruker å være ferdige etter 20 minutter, men det kan drøye til 30 min.
Ta de ut og rør inn en liten klatt smør.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!