Denne sausen smaker svært godt til viltkjøtt. Sørg for å få en god stekesjy ved å brune kjøttet i en panne med mye smør, det er stekesjyen som gir smak til sausen. Bland gjerne litt olje med smøret, da brenner det seg ikke så lett.
Har du stekt kjøttet i stekepose, kan du også bruke sausen som danner seg i posen.
Til nød kan man bruke viltfond, men det blir ikke like godt 🙂
Ingredienser:
Smelt en klatt smør, og surr hakket sjalottløk til den blir blank.
Hell oppi fløten, kok opp og la den småkoke til den tykner.
Et par dråper sitron får veldig fart på den prosessen!
Rør oppi sæterrømmen og geitosten / brunosten.
Ha oppi stekesjyen, rosmarin, timian og et par dråper sukkerkulør til ønsket farge.
La det småkoke og putre litt på lav varme, og SMAK!
Smaken avgjør om du skal ha mer av det ene eller det andre, og om du trenger salt og pepper i tillegg 🙂
Du kan også med fordel røre inn en skje tyttebærsyltetøy.
Skal smake himmelsk!
Nyt Kulinarisk Fanatisme & Det gode liv!