Denne retten er inspirert av Ramsey’s kokkeskole, og jeg rett og slett elsker den!
Ingredienser 4 personer:
Marinade kjøtt:
Dressing:
Tilbehør:
Mariner kjøttet:
Jeg brukte Gilde langtidsmørnet filet av okse høyrygg. Denne kjøpte jeg på halv pris, da den var gått ut på dato. Lot den ligge ytterligere en dag i kjøleskapet før jeg brukte den, og kan dermed bekrefte at oksekjøtt utgått på dato smaker perfekt og er utrolig mørt!
Legg fileten i en pose og hell oppi ingrediensene til marinaden. La den ligge i kjøleskapet i minimum to timer.
Ta deretter kjøttet ut av kjøleskapet, og la det ligge i romtemperatur i minst en halvtime før steking.
Smelt smør sammen med litt olje i en stekepanne på full varme, og vent til smøret slutter å bruse og blir nøttebrunt. Vær obs på at det går raskt fra nøttebrunt til brent.
Legg oppi kjøttet, men ikke for mye om gangen da det vil avkjøle stekepannen for mye og kjøttet blir mer kokt enn stekt. Det er for øvrig en fordel å bruke jernpanne når man steker biff.
Stek kjøttet til det får en god og brun stekeskorpe på begge sider, og krydre med salt og pepper underveis. Deretter demper du varmen og lar kjøttet ettersteke på middels / lav varme til det er medium stekt. La det hvile i noen minutter før du skjærer det i skiver.
Dressing:
Bland sammen ingrediensene, rør rundt og la smakene blande seg. Fiskesausen gjør at dressingen ikke lukter så godt, men den smaker helt konge når du får den sammen med maten.
Tilbehør:
Skrell gulrøttene, og bruk skrelleren til å lage tynne skiver. Ha gulrot og sukkererter i en bolle og hell på ca 1/2 dl vann, og et par-tre ss sherryeddik. Strø over 1 ss brunsukker. La det stå og godgjøre seg mens du gjør klart resten.
Servering:
Smør på deilig nybakt focacciabrød med et godt smør, og legg på et lag ruccula og eventuelt annen salat. Legg deretter på gulrotstrimlene, sukkerertene, tomatene og druene. Til slutt legger du på kjøttet og ringler over med ønsket mengde dressing.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!