Har du fulgt med på Mitt kjøkken ruler?
Jeg og min kollega Ingvar Aune er med!
Vil du se hvordan det gikk med oss? Følg med!
Dette er min personlige opplevelse av innspillingen skrevet med en snerten humor og krydret med personlige bilder. Jeg lover deg en god latter!
(Følg også med på Ingvars matblogg «latmat.no» )
Mitt kjøkken ruler – Backstage
Etter å ha svettet utallige timer over gryter og kjeler i et par år, kan jeg vel påberope meg å ha blitt en ganske anstendig amatørkokk. Antall lesere på matbloggen har dog økt i takt med størrelsen på rumpa, ettersom det å ha mat som hobby har sine konsekvenser. Kan i dag skilte med opptil 60 000 lesere på en måned, og det gleder en matbloggers hjerte nok til å tilgi rumpas ukontrollerte fordobling av seg selv.
En vakker vårdag dumpet det inn en mail fra TVN og Rubicon, som hadde latt seg imponere over min fantastiske blogg. Etter en telefonsamtale var vi alle overbevist om at jeg ville gjøre en kometkarriere som tv-kokk, så de inviterte meg til å delta i et nytt konsept som lød det klingende navnet: Mitt kjøkken ruler.
Mitt kjøkken ruler konsept:
Konseptet gikk ut på at 16 par amatørkokker skulle konkurrere mot hverandre. I innledende runde var disse fordelt på fire landsdeler, hvor de tre beste parene i hver landsdel gikk videre til neste runde som skulle spilles inn i et studio i Oslo.
I første runde skulle parene rigge sin egen restaurant hjemme hos seg selv, tilberede og servere gjestene en tre retters middag innen et gitt tidsperspektiv. Gjestene skulle sammen med to dommere vurdere maten med følsomme ganer og strenge blikk, for så å dele ut poeng fra 1 til 10.
I Oslo ville parene konkurrere i en tilnærmet Masterchef-stil, og det beste paret ville stikke av med premien på 250 000 kr, hvitevarer for 100 000kr og ikke minst heder og ære!
Dommere:
Dommerne var ingen ringere enn Ole Martin Alfsen og Christopher Haatuft. Førstnevnte kjent fra «4stjerners middag» og sistnevnte driver en av Norges bedre restauranter; Lysverket i Bergen.
A partner in crime:
Første oppdrag var å finne en partner som både var flink til å lage mat, og kunne måle seg med min nyoppdagede stjernefaktor. Etter å ha vridd hodet rundt et par ganger kom jeg til å tenke på en av mine medarbeidere i Staples. Ingvar Aune er en ung herremann som med sitt sjarmerende vesen og interesse for mat kunne passe mitt i blinken. En telefonsamtale senere, og guttungen var like ivrig som undertegnende.
Inspisering:
Et par uker senere kom en tropp fra Rubicon for å inspisere sine framtidige tv-stjerner. Vi ble intervjuet, målt i høyde og bredde, og nøye vurdert om vi kunne leve opp til forventningen. Heldigvis gikk vi gjennom nåløyet, og framtidig deltagelse var et faktum.
Trening:
Første innspilling skulle foregå i august, så vi hadde et par sommermåneder til trening og testing. Med dollartegn i blikket ble mesteparten av sommeren tilbrakt på hodet i kokebøker og kasseroller, dette skulle vi vinne med stor stil!
En svært het og solrik ettermiddag på sensommeren opprant den store dagen og det var showtime!
Var vi klare? Visste vi hva vi gikk til? Vant vi?
Alt dette får du vite hvis du følger med på TVN fra 28. mars! I hele 24 episoder vil du se oss og 15 andre par svette og blø for den noble kokkekunst.