I min barndom hatet jeg kålrabistuing, men i voksen alder har dette heldigvis endret seg. Og etter jeg fikk testet denne oppskriften har jeg gått fra å hate til å elske. Ved å blande inn litt potet og gulrot, får du en mye mildere smak, og ingenting slår fløte og smør når det gjelder å heve smaken.
Jeg var på hytta en helg, og i forfjamselsen glemte jeg både smør, fløte og gulrot. Måtte dermed lage bare med kålrot, potet og litt av kraften fra pinnekjøttet. Den gikk jo ned, men det var en stor skuffelse. Så jeg sverger til min opprinnelige oppskrift, og anbefaler alle å teste 🙂
Kålrabistuing:
Skrell og kok kålrabi, gulrøtter og poteter møre. Hell av vannet, ha oppi muskat, en god klatt smør og en liten dæsj fløte. Kjør stappen rimelig glatt med en stavmikser eller en potetstappe. Her kan du selv velge hvor grov du vil ha den, personlig liker jeg den litt mindre grov. Smak til med salt og pepper.
Serverer du sammen med pinnekjøtt, kan du ha oppi litt av kraften.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!