Vannbakkels er en ganske kul greie som er mye lettere å lage enn du tror. Og med hjemmelaget vaniljekrem blir det en knallgod dessert!
Ingredienser:
Del smøret i terninger og kok dem opp med vannet. Når smøret er smeltet tar du kjelen av varmen og har oppi siktet hvetemel. Rør kraftig til du får en god deigklump. Rør deretter inn ett egg om gangen til en jevn masse. Når det slipper store biter av deig av sleiven er det nok egg.
Vær obs på at deigen ikke skal være for bløt, det kan du teste til slutt ved å lage en testkake med en spiseskje. Hvis deigen er for bløt flyter den utover og blir flat. Juster i så fall med litt mel så den holder fasongen bedre når du skal steke den.
Ha deigen i en sprøytepose og sprøyt ut små kaker på størrelse med en morell.
Stek deretter på 170 grader varmluft i 20 minutter, og avkjøl på en rist. De vil heve til ca dobbelt størrelse i stekeprosessen, og bli hule innvendig.
Vaniljekrem:
Del vaniljestangen, skrap ut frøene og ha alt oppi melken. Kok opp 3 dl melk, sukker og vaniljestangen. Ta kjelen av pannen.
Bland resten av melken med eggeplommene, visp lett og rør inn maisenna. Spe den varme melken i eggeblandingen og rør godt. Hell tilbake til kjelen og varm opp til kokepunkt på middels/høy varme mens du følger godt med og rører. Idet den når kokepunktet tykner den veldig raskt. Ta den da av platen og sett i kaldt vannbad så den avkjøles raskt.
Hvis du drysser litt sukker på toppen unngår du snerk. Når den er litt avkjølt dekker du med plast og avkjøler videre i kjøleskap.
Når du skal ha vaniljekremen i vannbakkelsen kan du enten skjære av et lite «lokk» på toppen, eller bruke en sprøyte og sprøyte kremen inn fra undersiden. Dryss gjerne litt melis over.
De bør spises innen ca 2 timer etter at du har hatt i kremen. Vannbakkelsen kan holde seg en dag eller to i kjøleskap, men den blir da rimelig slapp og egner seg best å spise umiddelbart.