Hjemmelaget vaniljekrem kan brukes til så mye, alt fra kaker til ymse desserter. Det er slett ikke så vanskelig, og det smaker nydelig av ekte råvarer og vaniljestang.
Herunder som fyll i minivannbakkels.
Vaniljekrem:
Del vaniljestangen, skrap ut frøene og ha alt oppi melken. Kok opp 3 dl melk, sukker og vaniljestangen. Ta kjelen av pannen.
Bland resten av melken med eggeplommene, visp lett og rør inn maisenna. Spe den varme melken i eggeblandingen og rør godt. Hell tilbake til kjelen og varm opp til kokepunkt på middels/høy varme mens du følger godt med og rører. Idet den når kokepunktet tykner den veldig raskt. Ta den da av platen og sett i kaldt vannbad så den avkjøles raskt.
Hvis du drysser litt sukker på toppen unngår du snerk. Når den er litt avkjølt dekker du med plast og avkjøler videre i kjøleskap.
Catering:
Ønsker du å bestille catering av oss? Vi tilbyr noe for alle anledninger, enten du skal ha bryllup, konfirmasjon, tapas eller andre spennende buffeter. Trykk på linken under og se våre menyer: https://kulinariskfanatisme.no/catering/