Visste du at brunost smaker helt fantastisk som saus til is?
Sausen tar bare fem minutter og lage, og er perfekt hvis du har behov for å servere en uimotståelig dessert på kort tid.
Karamellisert brunostsaus:
Ha fløte, melk og sirup i en kjele og varm opp til kokepunktet. Ha oppi brunosten, og la den smelte mens du rører. Det kan småputre litt, men ikke direkte koke. Når osten har smeltet og sausen tyknet litt er den ferdig.
Krokan:
Smelt sukker i en stekepanne, og ha oppi nøttene. Rør rundt så det blander seg, og hell det over på et bakeark for avkjøling. Knus det til grov krokan enten i en foodprocessor eller med et kjevle.
Legg en spiseskje krokan på midten av fatet og legg en kule med vaniljeis av god kvalitet oppå. Dette gjør at isen ikke sklir rundt på fatet ved servering, samt at det smaker godt. Server isen med en god skje lun brunostsaus over og gjerne noen friske bær.