Pannestekt torskefilet:
Strø havsalt over torsken på begge sider, og la den ligge ca ti minutter. Skyll godt av og klapp den tørr med tørkepapir. Skjær den opp i passe serveringsstykker. Krydre med litt pepper.
Smelt en god klatt smør i en stekepanne, og legg torskefileten oppi. Demp til middels varme, legg over lokk og la det steke i 3 minutter. Da skal torsken akkurat ha begynt å flake seg og er ferdig. Drypp over noen dråper lime, og den er klar for servering.
Har du skinn på fileten, så stek med skinnet nederst.
Ponzusaus:
Ha soyasaus, riseddik og saft av lime en kaserolle. Varm opp og pisk inn smøret i terninger til det blir en jevn saus. Ha oppi kremfløte, og bruk den til å korrigere smaken på sausen. Jeg syntes den ble ørlite salt, så jeg hadde opp litt mer kremfløte enn hva det står i oppskriften.
Ha oppi rogn rett før servering.
Vårløk:
Del vårløken i to på langs. Smelt smør i en stekepanne, og stek de lett på middels varme til de er møre. Det tar kun et par minutter. Krydre med nykvernet salt og pepper, og de er klare.
Rødbetepuré:
Kok rødbeter møre med skallet på i lettsaltet vann. Det kan ta opp til en time. Skrell de, og mos de til glatt puré med en stavmikser. Ha oppi en god klatt smør, og smak til med salt.
Gulrotpuré:
Kok gulrøtter møre i lettsaltet vann. Mos de til glatt puré med en stavmikser. Ha oppi en god klatt smør, og smak til med salt.
Bacon:
Del i terninger og stek i en stekepanne.
Rødbeteterninger:
Skrell og skjær rødbetene i små terninger. Ha dem i en ildfast form, og sveip over litt olje, salt og pepper. Rør rundt, og bak dem i ovnen på 180 grader varmluft til de er møre. Det tar ca 20 minutter.
Ta de ut av ovnen, ha oppi en liten klatt smør, litt sukker, noen dråper fra lime og rør rundt.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!