Denne retten passer både til hverdag og fest!
Torsk:
Start med å legge fisken på et fat og strø over rikelig med havsalt på begge sider. Dette for å gi fisken smak, samt hindre at den faller fra hverandre når den er gjennomstekt. La den ligge i 10-20 minutter avhengig av tykkelsen på fisken.
Skyll den deretter i kaldt vann og tørk med kjøkkenpapir. Smelt smør og olje i en panne, og stek den på relativt høy varme med skinnsiden ned, eventuelt den siden skinnet var. Krydre med pepper, og eventuelt salt. Demp varmen hvis nødvendig, så den ikke blir brent. Har du skinnet på, tåler den mer varme.
Når torskefileten er blitt hvit et godt stykke opp, snur du den og steker fisken ferdig på den andre siden. På dette stadiet tar du pannen vekk fra varmen, og lar torsken steke på ettervarmen til den er akkurat gjennomstekt. Server med en gang.
Ertepuré:
Forvell ertene i lettsaltet vann i ca 1 minutt. Kjør de til glatt pure med en stavmikser. Smak til med en dæsj smør og fløte, samt litt salt og pepper. Spar noen hele erter til pynt.
Bacon:
Stek bacon i terninger., bruk gjerne bacon fra «Svin på skogen» som du kan kjøpe på bondens marked i Trondheim 🙂
Soyasmør:
Smelt smøret i en kjele og vent til det har sluttet og bruse og blitt nøttebrunt. Det brenner seg veldig fort, så du bør røre rundt når det skummer og følge godt med! Når smøret er nøttebrunt har du oppi soyasausen, rør rundt og sausen er klar.
Kastanjenøtter:
Skjær et kryss i skallet, på toppen av nøtten. Kok den i ca 2 minutter, da skal skallet krølle seg og være mulig å få av. Ikke kok mer enn ca 4 nøtter i en kjele samtidig. Pell av skallet og skjær nøttene i små biter. Smelt smør og stek de lett i en stekepanne.
Server fisken på en seng av ertepuré, og dryss over baconterninger, kastanjenøtter og noen hele selskapserter.
Nyt Kulinarisk fanatisme – til hverdag og til fest!