Syltede cherrytomater er en liten eksplosjon av friske, syrlig og søte smaker. Du kan gjøre som meg å bruke ingefær og chili til å gi en ekstra touch av smak, eller du kan være kreativ å prøve deg fram med andre smaker.
Ved å bake tomaten først får du fram litt mer sødme i tomaten, og skallet kan enkelt pelles av før sylting.
Syltede cherrytomater
Start med å legge tomatene på en bakeplate og bak de i ovnen på 100 grader i minst en time. Du kan også la de stå lengre, da de vil gradvis tørke inn, men bli mer intens i smaken.
Skallet vil nå sprekke og du kan enkelt pelle det av.
Syltelake
I praksis betyr dette 1 dl eddik, 2 dl sukker og 3 dl vann. Trenger du mer lake så bare gange tallene med ønsket dobling. Det er viktig at du har nok lake til at det dekker tomatene helt.
Kok opp laken, ha oppi tomatene og la det akkurat koke opp en gang til. Du kan bruke litt hva du vil for å gi en piff av ekstra smak, her har jeg brukt litt fersk chili og ingefær i skiver.
Hell alt over i et sterilt glass og la det avkjøle seg. Sett deretter på et tett glass og oppbevar kjølig.
Det holder seg i kjøleskapet i minst en uke.
Kan serveres som snack eller tilbehør til kjøtt og fisk.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!