Beregn mellom 150-200 gram pr person.
Her har jeg brukt ytrefilet av svin, men du kan også bruke indre. Start med å kutte ca 2 cm tykke skiver av fileten. Varm opp en panne på maks varme, og ha oppi nøytral olje. Selv er jeg veldig glad i solsikkeolje. Når oljen begynner å ryke, har du oppi en klatt smør. Oljen gjør at smøret tåler mer varme uten å brenne seg, og smøret gir etter min mening bedre smak og farge på kjøttet.
Stek så medaljongene, og krydre med salt og pepper. Snu den med jevne mellomrom, og demp varmen litt underveis litt så den ikke blir brent. Det tar 6-8 minutter å få den gjennomstekt, pass på at du ikke steker for lenge, da blir den tørr. La den hvile i et par minutter før du skjærer i den, da holder den seg mer saftig.
Tips: Ta tiden når du steker, så vet du hvor lenge du har holdt på. Ikke ha oppi for mye kjøtt på en gang, da blir pannen for mye avkjølt og kjøttet riskerer å bli mer kokt enn stekt. Trening gjør mester!
Finkutt sjalottløk og hvitløk, og surr i en kasserolle med litt olje. Ha oppi matfløte, creme fraiche, sennep og Cognac. Kok opp og smak til med kyllingfond, og eventuelt salt og pepper.
Bruker du matfløte vil den normalt tyken av seg selv når du har oppi resten av ingrediensene, men bruker du kremfløte kan det være du må jevne litt med maisenna.
Hjertesalat er en usedvanlig god salat og varmebehandle. Ved grilling får du en spennende røyksmak, og det er svært enkelt. Du kan enten gjøre det på en grill, i en grillpanne eller på en stekepanne.
Skjær ganske enkelt salaten i to på langs, og legg snittsiden ned i en tørr og varm panne med høy varme. Snittsiden vil bli litt brent, men det er helt etter planen. La den ligge i noen minutter og bare følg med litt med jevne mellomrom at det ser ok ut. Når den er ferdig snur du den med snittsiden opp, og legger på en klatt smør som får smelte ned i lagene med salat. Dryss over maldonsalt og den er ferdig.
Her kan du bruke omtrent hva du vil, det er samme framgangsmåte. Jeg hadde litt blomkål og persillerot, og det fungerte fint. Ellers kan jeg kanskje anbefale en blanding av paprika, rødløk og aspargesbønner. Men bruk det du har for hånden, og som du har lyst på.
Kutt grønnsakene i passe store biter, vend i litt olje og dryss over salt. Stek i ovn på 180 grader i ca 20-30 minutter. Rør litt rundt i dem underveis og følg med så det ikke brenner seg. De skal være gjennomstekt, men fortsatt crunchy.
Når du tar dem ut er det et supertriks og ha oppi en klatt smør som får smelte, sveip over noen dråper fra en sitron / lime og ha på en nype sukker. Vend grønnsakene i dette, og du får en nydelig smak!
Dette er knallgodt og veldig enkelt! Bruk små poteter med skall, eller kutt store poteter i båter.
Vendt i olje og maldonsalt. Stek i ovn på 180 grader i 30-35 minutter. De skal være myke og trykke på med en finger når de er ferdige. Det er viktig, da det er nå den gode smaken kommer fram.