Sopp har ikke vært min favoritt ingrediens i matlaging. Men denne oppskriften har overbevist meg, sopp kan være kjempegodt! Så denne må du virkelig prøve!
Ingredienser til ca. 4 personer:
Skjær frisk champignon i passe tynne skiver.
Start med å steke dem i en tørr stekepanne på forholdsvis høy varme. De vil da ganske raskt krympe mye, og begynne å svette ut vann. Hvis det blir mye vann, så tøm det av underveis.
Som du ser så krymper sopp til nesten 1/3 av opprinnelig mengde!
Når soppen slutter å svette, og det begynner å tørke opp i stekepannen, krydrer du med salt og pepper. Deretter har du oppi en klatt smør og demper varmen til middels/høy varme.
Soppen skal nå steke til den får litt sprø skorpe, da blir den aller best. Helt mot slutten har du oppi hvitløken, den tåler ikke så mye varme og mister smaken hvis du har den oppi for tidlig.
Når du synes soppen har fått den konsistensen som du liker så tilsett 1 boks creme fraîche, rør litt rundt og smak til med 1-2 ss viltfond, evt soyasaus, i tillegg til salt og pepper.
Server gjerne soppstuingen dandert med en urtekvast og noen tyttebær for det lille ekstra.
Ønsker du å bestille mat fra oss? Trykk på linken og se våre spennende menyer!