Denne er svært god til vilt som rådyr og reinsdyr, men fungerer nok fint til det meste.
Ingredienser:
Smelt 1 ss smør i en kjele, og surr løken blank på middels varme. Hell oppi eplejuicen og en grovkuttet kvist med rosmarin. Skru opp varmen og la det koke inn til halvparten. Ha deretter oppi solbærsaus, portvin, og stekesjyen. La det koke inn litt til, og smak til med salt og pepper, eventuelt litt sukker hvis den blir for syrlig. Til slutt siler du sausen, og rører du inn et par klatter smør, da blir sausen blank og ekstra god. Ikke la den koke etterpå. Bruk gjerne noen dråper sukkerkulør hvis du ikke ønsker at sausen skal være fullt så rød.
Bruk maisenna til å oppnå ønsket konsistens.
*Solbærsaus: Ha solbær i en kjele sammen med en liten skvett vann. Kok opp og mos dem godt. Sil deretter av skallene, smak til med sukker og kok inn til den blir mer som sirup. Den skal være så søt at det smaker godt. Har du ikke solbær så kan du også bruke solbærgele eller solbærsyltetøy du får kjøpt på butikken.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!