- 3 dl kremfløte.
- 115 g mørk sjokolade.
- 3 ss creme fraishe.
- 2 egg.
- 100 g sukker.
Visp egg og halvparten av sukkeret til stiv eggedosis. Visp deretter fløte og resten av sukkeret til krem. Smelt sjokoladen i vannbad.
Ta sjokoladen av vannbadet og la den avkjøle seg ørlite grann. Hell eggedosisen oppi sjokoladen samtidig som du rører forsiktig. Sjokoladen vil stivne litt underveis så det er viktig å røre ut klumpene. Vend deretter inn kremen, og deretter creme fraiche. Sett den kjølig et par timer så den får stivne.
Pasjonsfruktcurd:
- 4-6 pasjonsfrukt / 1.5 dl pasjonsfruktjuice.
- 4 eggeplommer.
- 125 g smør.
- 0,7 dl sukker.
Jeg brukte 4 hele pasjonsfrukt som jeg skrapte ut innholdet av. Kokte det deretter i en kjele med litt vann, og silte deretter mens jeg moste med en skje for å få ut saften. Regulerte med vann og en teskje sukker for å få akkurat 1,5 dl pasjonsfruktjuice. Det fungerte fint, men ville muligens bruke flere pasjonsfrukter neste gang for å få sterkere smak. Alternativ kan man bruke ferdig pasjonsfruktjuice.
Visp inn eggeplommene i juicen. Smelt smør og sukker over vannbad, og visp inn eggeplommene blandet i juicen. Rør rundt til det tykner, noe som kan ta litt tid, men vær tålmodig så blir det til slutt.
Sett den kjølig i et par timer så den får stivne.
Bringebærsaus:
- 1 kurv ferske bringebær.
- Vann.
- 2 ts sukker.
Ha bringebærene i en kjele sammen med ørliten skvett vann. Kok opp og la det småkoke i noen minutter. Hell det oppi en sil, og bruk baksiden av en skje til å klemme ut saften. Kok det deretter inn med ca 2 ts sukker, det skal da tykne litt. Når du så avkjøler sausen så tykner den ytterligere, og er klar for servering. Hvor mye sukker du har i er litt smak og behag, smak på den underveis og juster etter behov. Husk bare at den blir sterkere i smaken jo mer du koker den inn.
Tuiler
- 30 g smør
- 3 ss hvetemel
- 4 ss melis
- 1 stk eggehvite
Smelt smøret over lav varme i en kjele, sikt inn hvetemel og melis. Tilsett eggehvite og rør forsiktig sammen til en ganske bløt deig.
Pensle deigen tynt utover et bakepapir, og stek midt i ovnen på 200 grader i 5 minutter. Følg med, de blir svært raskt brent.
Det er mulig å forme dem til forskjellige figurer i ca ett minutt etter at du har tatt dem ut av ovnen.