Sellerirot smaker nydelig til de fleste typer kjøtt og fisk.
Selleriroten ser ut som en litt knudrete kålrot i form og størrelse. Smaken er kraftig og litt søtlig. Den har vært mye brukt i norsk husmannskost, i retter som fersk kjøtt og suppe, lapskaus og frikasseer. Men i løpet av de siste årene har sellerirotens bruksområder blitt utvidet, takket være kokkene som har løftet de norske rotgrønnsakene til nye høyder.
Ingredienser:
Slik gjør du:
Skrell og kutt selleriroten i grove biter, og kok møre i usaltet vann. Du kan også ha litt fløte i vannet, da får du enda bedre smak. Men vær obs på at fløten gjør at det koker over veldig raskt, så følg med litt ekstra.
Hell av vannet, og ha oppi en klatt smør og en dæsj fløte. Kjør til glatt puré med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
Nyt Kulinarisk Fanatisme & Det gode liv!