Dette er et alternativ til saltbakte poteter, og gir etter min mening mer saltsmak enn hvis du baker de i ovnen.
De smaker nydelig til alle typer fisk, kjøtt og ikke minst tapas.
Ingredienser:
Amandinepotet eller lignende (Må være små poteter som kan spises med skallet på)
Havsalt.
Vann.
Slik gjør du:
Fyll en kjele med ca 2 cm tykt lag med grovt salt.
Legg potetene oppå saltet.
Fyll på med vann så det dekker saltet og ca 1-2 cm over.
Kok opp og legg på lokk.
Demp varmen og la de dampes møre.
Pass på at vannet ikke koker tørt.
Tøm av vannet når de er ferdige og la de tørke litt før servering.
Tips:
De skal ha et lite saltlag på seg, utfordringen kan være at det ikke blir for mye eller lite.
Er det for lite bruker jeg å riste kasserollen så saltet fordeler seg.
Er det for mye kan du skylle dem lynraskt i litt vann for å få av det verste.
Men stort sett blir det riktig av seg selv 🙂
Smaker veldig godt sammen med aioli, ketjap manis eller chillisaus.
Nyt Kulinarisk Fanatisme & Det gode liv!