Rødvinsaus er en vinner til de fleste retter med rødt kjøtt.
Ingredienser:
Surr sjalottløken i litt smør til den blir blank. Smelt sukkeret til lys karamell i en kjele. Ha oppi sjalottløk, eddik og rødvin, og la det koke inn til halvparten.
Ha i kjøttkraften og la det koke inn til to-tredels mengde. Jo mer du koker inn, jo kraftigere blir smaken.
La den gjerne koke sammen med litt ferske urter som rosmarin og timian. Har du stekt kjøtt, så kan det også være fint å bruke stekesjyen for en ekstra piff.
Sil sausen, og smak deretter til med salt og pepper.
Hvis du ønsker en tykkere saus kan du jevne med litt maisenna. Jeg synes dette kan endre smaken litt mer enn jeg setter pris på, så noen ganger lar jeg bare sausen koke inn veldig mye, og serverer den mer som en tynn men meget smakfull sjy.
Smak til med salt og pepper.
Kvaliteten på kraften er avgjørende for smaken på sausen. Har du ingen god kraft, anbefaler jeg deg å bruke en god fond sammen med passe mengde vann. Dette gir bedre smak og mer fyldig smak enn buljong.
Jeg bruker vanligvis fondcups som vist på bildet. Prøv deg litt fram, da det er forskjellig smak og kvalitet på forskjellige merker. En dæsj soyasaus er også mulig å bruke i tillegg for å gi sausen ekstra smak hvis den blir tam.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv.