Dette er riktig snadder!
Paideig:
Kna sammen smør og hvetemel, her kan du også bruke en foodprosessor. Ha på litt kaldt vann og kna til en jevn deig. Sett på kjøling i 30-60 minutter.
Kjevle den deretter ut til ca 4 mm tykk leiv som du dekker en smurt paiform med. Trykk den ut med fingrene, så den passer formen.
Som dere kan se på bildet hadde jeg ikke paiform, og brukte ildfastform istedet, det fungerte greit, men den er litt større enn en paiform så det ble litt lite deig. Men det gikk helt fint likevel.
Prikk huller i bunnen med en gaffel, og stek så i forvarmet ovn på 200 grader i 12-15 minutter til den er litt gyllen. Den skal ikke være rå nå, da forblir den rå også etterpå.
Fyll:
Start med å skjære et kryss i tomatene, og legg de i kokende vann i 30-60 sekunder. Når du ser skinnet begynner å løsne, tar du de av platen, og skyller i kaldt vann. Ta av skallet og bak de i en ildfast form i en stekeovn på 100 grader i ca 30 minutter. Sveip over litt nykvernet salt og pepper. Det går for øvrig også fint å bare bruke de uten å bake de først.
Legg laks, checre og rødløk i bunnen av paien. Jeg la laks nederst, ost oppå, og deretter noen skiver laks igjen på toppen. Drysset så over rødløk og litt urter.
Bland sammen egg og fløte, og krydre med litt salt og pepper. Hell over fyllet i paien, legg tomatene på toppen, og quichen er klar for steking.
Stek på 160 grader i 20 minutter, og den er klar for servering!
Anbefaler en salat ved siden av, som for eksempel ruccula, rødløk og dulcitatomater. Jeg brukte balsamico fra Jakob’s sammen med rødløk, samt krutonger som ga litt krønsjy konsistens.
Jacobs utvalgte Aceti Balsamico di Modena I.G.P er litt som sirup i konsistens, og smaker kjempegodt på salater etc. Jeg kjøpte den på Meny, men hvis du ikke får tak i kan du også bruke vanlig Crema de Balsamico som de har på de fleste butikker.
Catering:
Ønsker du å bestille catering av oss? Vi tilbyr noe for alle anledninger, enten du skal ha bryllup, konfirmasjon, tapas eller andre spennende buffeter. Trykk på linken under og se våre menyer: https://kulinariskfanatisme.no/catering/