Dette er et måltid du ikke bør gå glipp av! Pulled pork er hel svinenakke som er stekt på svak varme i ovn eller på grill i 4-7 timer, den smelter på tunga og smaker helt magisk!
Pulled pork:
Ta kjøttet ut av kjøleskapet ca 30 min før bruk. Brun kjøttet godt på alle sider i smør med litt olje i en varm stekepanne, og krydre med salt og pepper. Smør deretter inn hele nakken med en god barbequesaus, og gni deretter inn en god dose rub.
Er personlig fan av denne som du blant annet får kjøpt på Meny.
På grillen:
Fyr opp grillen og lag en kald og en varm sone. Dette betyr at på den ene siden av grillen skal det være god varme, og på den andre ingen varme. Dette gjør at når du setter på lokket, vil kjøttet få varmen indirekte og tåler å stå mye lengre uten å bli brent.
Legg kjøttet på den kalde sonen, og la den ligge under lokk på lav varme i ca 6 timer på 2-3 kg kjøtt. Det kan ta kortere og lengre tid, men det er meningen at det skal brukes lav varme slik at kjøttet går igjennom en prosess som gjør det utrolig mørt.
Pensle godt med barbequesaus flere ganger pr time, og snu kjøttet ofte. På slutten bruker du et steketermometer, det er ferdig på 94 grader. Da skal det være så mørt at det er bare å rive det fra hverandre, derav navnet «pulled pork.»
I stekeovn:
Du kan også gjøre dette med en stekepose eller romertopf i stekeovn på 110 grader varmluft til den er ferdig. Det tok meg 3-4 timer sist. Siste tiden må du ta den ut av stekeposen, og grille den enten i oven eller på grillen for å få en gyllen stekeskorpe. Også her pensler du flittig med barbequesaus.
Kraften i stekeposen er særdeles god, og kan brukes til å lage saus, eller fryses ned til senere anledning.
Rub:
Bland alt sammen, og du har et nydelig krydder til grillmat. Har du ikke løkpulver går det fint uten, bare ta litt mer hvitløkpulver.
Barbequesaus:
Ønsker du å lage egen barbequesaus kan du bruke denne. Bland gjerne oppi noe av kraften fra hvis du har brukt stekepose eller lignende.
Slik gjør du:
Surr løk og hvitløk blank i olje, og ha oppi resten av ingrediensene. Kok opp, og la de koke inn til en passe tykk saus. Ca 30-40 minutter. Kjør glatt med stavmikser, og smak til med salt og pepper. Jeg jukset litt, og hadde oppi ca 2 ss “Sweet Baby Ray’s Hickory-barbequesaus”, for å få et snev av røyksmaken som er litt vanskelig å få til. Tror det gjorde susen, for godt ble det virkelig!
Coleslaw:
Bland de øverste ingrediensene til en dressing. Bland deretter resten godt sammen, og til slutt blander du inn dressingen. Smak til med salt og pepper. Hvor mye rømme og majones du trenger er litt avhengig av hvor mye kål, men poenget er at det skal bli nok til å dekke all kål sånn passelig. Blir det for lite så ha oppi mer, blandingsforholdet er ikke pinlig nøyaktig.
Dekk over og la det stå kjølig en stund, så smakene får blandes. Men vær obs på at den smaker best litt romtemperert og ikke iskald.
NB: Rømmen kan bli litt rennende hvis du bruker for mye, og lar den står for lenge i kjøleskapet.
Mangosalat:
Ingredienser:
Skrell og kutt mangoen i terninger.
Bland sammen alle ingredienser og rør godt sammen, og avslutt med et ørlite dryss av nykvernet salt og pepper.
Maiskolber:
Grill maiskolber, enten fersk eller vakuumpakket, på grillen til de er gjennomvarme. Server med maldonsalt og smør.
Det er vanlig å servere pulled pork med hamburgerbrød, men jeg foretrekker en toastskive stekt i en stekepanne med litt smør i stedet. Legg på en dæsj coleslaw og en god neve med pulled pork. Server sammen med litt barbequesaus, frisk mangosalat og nydelig fersk mais. Bedre blir det ikke!
Nyt Kulinarisk Fanatisme & Det gode liv!