Denne poteten er helt magisk!
Provence potet Laurette:
Vannbakkelsrøre:
Del smøret i terninger og la de smelte i kokende vann. Når smøret er smeltet tar du kjelen av varmen og har oppi siktet hvetemel. Rør kraftig til du får en god deigklump. Rør deretter inn ett egg om gangen til en jevn masse. Når det slipper store biter av deig av sleiven er det nok egg.
Skrell og kok poteten mør i usaltet vann. Hell av vannet og kjør poteten gjennom en potetpresse. Rør inn den godt inn i vannbakkelsrøren sammen med revet parmesan. Smak til med urter, salt og pepper.
Ha deigen oppi en sprøytepose og sprøyt ut passe store kuler på et bakepapir.
Varm opp solsikkeoljen i en kjele til 180 grader og friter kulene til de blir gylne og la de renne av på et kjøkkenpapir. De vil nå være sprø utenpå og uimotståelig deilig og myk inni.
Bruk et sukkertermometer for å holde styr på hvor varm oljen er. Ikke friter for mange kuler om gangen da avkjøler du oljen for mye.
Sukkertermometer:
Det ser slik ut og du får blant annet kjøpt det på Clas Ohlson. En meget nyttig investering, som slett ikke koster mange kronene.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!