La oss forvandle de ydmyke Amandine-potetene til et kulinarisk mesterverk med vår oppskrift på pestobakte amandinepoteter. Dette er en fantastisk sideskål som hever ethvert måltid til et høyere nivå. Med den hjemmelagde pestoen, frisk basilikum, fyldig parmesan og deilige poteter, er dette et sikkert valg for både hverdagsmiddager og spesielle anledninger.
Kjør alt til glatt pure i en foodprocessor eller med en stavmikser. Ha i olivenoljen litt etter litt, så du ser at det blir passe tykk konsistens. Smak til med salt og pepper.
Ha potetene i en bolle, og skyll dem i kaldt vann. Ringle over litt olivenolje, og dryss over litt nykvernet salt og pepper. Rør så det blandes godt.
Legg så potetene på en bakeplate med skinnsiden ned, og bak midt i ovnen på varmluft 180 grader i ca 15 minutter.
Ta de deretter ut, og smør på pestoblandingen. Dryss over parmesanost, og stek videre i ca 10 minutter lengre. Følg med så de ikke blir brent.