Den opprinnelige pesto er en italiensk saus. Den er kjent, i ulike former, siden romertiden, og kommer sannsynligvis fra Nord-Afrika.
En av de vanligste variantene, den genovesiske pestoen, består av spinat, basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og like deler av ostene parmesan og pecorino. En annen vanlig variant har persille eller basilikum som hovedingrediens. Sausen brukes mye til brød og pasta.
Ingredienser:
- 1 potte basilikum.
- 1 liten neve pinjekjerner.
- 3 fedd hvitløk.
- 1 neve revet parmesan.
- 1/2-1 dl olivenolje.
- Salt og pepper.
- 1 boks creme fraiche.
Kjør basilikum, pinjekjerner, hvitløk og parmesan til glatt pure i en foodprosessor eller med en stavmikser.
Ha i olivenoljen litt etter litt, så du ser at det blir passe tykk konsistens.
Smak til med salt og pepper.
Nyt Kulinarisk Fanatisme & Det gode liv!