Peppersaus er en klassiker som for eksempel passer godt til en biff eller entrecote.
Peppersaus:
- 1 strøken ss hel pepper, sort eller blanding
- 1 sjalottløk
- 1 boks fløte
- Stekesjy fra du stekte kjøttet
- 2 ss creme fraiche
- Litt sukkerkulør
- Smør
- Eventuelt soyasaus
- Syltet pepper
Surr finhakket sjalottløk blank og myk i litt smør. Hell oppi fløten og kok opp.
Rist pepperen på en varm og tørr stekepanne til den begynner å gi fra seg aroma. Grovhakk deretter pepperen i en morter.
Hell pepperen deretter oppi fløten og rør rundt. La det koke til fløten tykner, og bland inn stekesjyen. Alternativt kan du bruke fond her hvis du ikke har nok stekesjy. Soyasaus kan også være med å gi sausen dybde og smak.
Får du tak i syltet pepper er dette knall å ha oppi et par skjeer av.
Bruk sukkerkulør hvis du vil ha litt farge på sausen.
Ta den av platen og rør inn creme fraiche før servering.