Dette er en velkjent klassiker og alltid en vinner. Jeg har testet tilberedningen med en liten vri, og det ble riktig godt!
Ingredienser:
Kok pastaen mør.
Stek baconet i en stekepanne.
Surr løken blank i en stekepanne med litt smør, ha deretter oppi hvitløk og ingefær og la det surre litt slik at råsmaken forsvinner. Ha så oppi fløten og la det småkoke i et par minutter. Til slutt har du oppi parmesan og lar den smelte i sausen. Ta fløten av plannen og la den avkjøles litt.
Ha baconet oppi sausen, men vær obs på at baconet kan gjøre sausen litt vel salt, så det kan lønne seg å gjøre det rett før servering. Smak på sausen underveis, så ser du om du trenger ekstra krydder i form av salt og pepper.
Rør til slutt inn 2 eggeplommer, hell sausen over den nykokte pastaen og vend inn.
Jeg serverte pastaen med revet parmesan, noen ringer med rødløk og litt fersk persille. Rødløken blir mindre skarp hvis du lar den ligge noen minutter i vann etter at du har skjært den opp. Bruk et godt brød til, gjerne focaccia.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!