Denne smaker nydelig sammen med kylling og råstekte grønnsaker.
Ingredienser:
Stekesjy gir en ekstraordinær god smak på saus. Det kan dog være en utfordring å steke kjøttet ferdig uten at sjyen blir litt brent og de gode smakene forsvinner.
Du kan derfor gjøre slik: Smelt en god klatt smør i en stekepanne, og stek kyllingfilet 2 min på hver side. Ta deretter kyllingen ut av panne, hell oppi ca 1/2 dl vann og kok ut de gode smakene. Bruk sjyen til å sette smak på sausen, da blir det helt nydelig!
Stek deretter ferdig kyllingen.
Slik gjør du:
Hell fløten i en kjele og kok opp under omrøring.
Ha i den revne osten og stekesjyen.
La det småkoke til det tykner.
Ha i ørlite presset hvitløk, ca 1/4 fedd, pass på at det ikke blir for mye!
Smak til med litt kyllingfond hvis sausen er «tam».
Ha i et par dråper sitronsaft og en liten klype sukker.
Du kan med fordel bruke urter som basilikum e.l. i sausen .
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!