En nydelig saus som passer til blant annet grillmat og kylling.
Ingredienser:
- 5 røde paprika.
- 2 fedd hvitløk.
- 1 sjalottløk.
- Smør.
- Salt og pepper.
Del paprikaen i to, og fjern frø og kjerne.
Legg den med skinnet opp i en ildfast form.
Sett ovnen på fullt med grillelement, og sett den inn høyt oppe.
Følg godt med, og la skinnet bli svart før du tar den ut.
Legg dem i en plastpose, knyt igjen, og la dem ligge i ca 10 minutter.
Når du tar de ut, så er skinnet lett og fjerne.
Jeg gjorde det under rennende kaldt vann, da er det lettere å få rensket dem.
Surr finhakket hvitløk og løk myk i smør, og bland inn paprikaen.
La det surre litt før du tar det ut, og kjører det til glatt saus med en stavmikser.
Rør inne en klatt kaldt smør, og smak til med salt og pepper.
Tips: Du kan også røre inn en skje med creme fraishe.
Nyt Kulinarisk Fanatisme & Det gode liv!