O’yes baby – dette ble gooodie!
Ingredienser:
Stek baconet i stekepanne.
Stek ørretfileten ca 2 min på hver side i smør.
Smak til med salt og pepper.
Den skal ikke stekes for mye.
Potet- og sellerirotpure:
Skrell og kok potet og sellerirot.
Tøm av vannet og ha i en dæsj fløte og smør.
Mos med stavmikser.
Smak til med salt og pepper.
Spinat:
Stek løk og hvitløk i samme stekepanne som du stekte baconet i, da får du med det smakfulle baconfettet.
Ha over brunsukker og la det surre på svak varme til løken blir myk og karamellisert.
Hell oppi selskapsertene og la de surre til de er gjennomvarme.
Ha deretter oppi spinat, og stek til spinaten faller så vidt sammen.
Rør inn en klatt smør helt til slutt, og smak til med nykvernet salt og pepper.
Eplesaus:
Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Kok den i eplejuicen, og la det reduseres til halvparten.
Sil ut sjalottløk og hvitløken.
Hell oppi matfløte og la det småkoke til det tykner.
Bland inn eple og noen dråper sitronsaft.
Hell oppi stekesjyen.
Smak til med sitronpepper, salt og pepper.
Rør inn noen terninger kaldt smør før servering.
Tips: Bruk maizenna hvis den ikke tykner nok.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!