Nachos er en velkjent klassiker, og svært lett å lage selv!
Nachos – ca 4 porsjoner.
Stek kjøttdeigen og bland inn tacokrydderet. Bruk litt mindre vann enn hva som står i bruksanvisningen, da kjøttdeigen bør være rimelig tørr for å ikke bløte opp nachosen for mye.
Ta en ildfast form, og legg et lag med nachos i bunnen. Legg deretter lagvis nachos og kjøttdeig, og avslutt med kjøttdeigen. Ha over litt salsa og jalapeno underveis etter smak og behag.
Til slutt strør du over revet ost, også her i mengde etter behov, men personlig liker jeg mye ost.
Sett ildfastformen høyt inn i en forvarmet ovn på ca 275 grader, gjerne med grilleffekt og varmluft. Poenget er å steke osten i rekordfart uten at resten trenger å stekes. Følg med underveis for det går veldig fort. Jeg brukte rundt 3-5 minutter.
Hjemmelaget salsa:
Ha tomat, chili, rødløk, hvitløk og koriander i en foodprosessor eller lignende, og kjør det til finkuttet på langsom fart.
Smak til med salt og pepper, og eventuelt sukker hvis du synes den blir litt sur. La det stå en times tid i kjøleskapet så smakene får utvikle seg før servering.
Server nylaget nachos med salsa og rømme, eventuelt en hjemmelaget guacamole.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!