En av de mest kjente klassikere, som slett ikke er så vanskelig å lage! Klassikeren er laget av mørk sjokolade og den skal stekes slik at den får flytende kjerne i midten. Smaker helt nydelig sammen med vaniljeis, og anbefales som dessert til de fleste anledninger.
Jeg testet samme oppskrift med både hvit og mørk sjokolade, og resultatet ble litt ymse. Den mørke sjokoladen ble perfekt, og smakte akkurat slik sjokoladefondant skal smake. Den hvite derimot smakte ikke så godt med flytende kjerne, men veldig godt når den var gjennomstekt. Selv om den da minnet mistenkelig om en muffins. Uansett morro og prøve, og godt ble det åkke som.
Sjokoladefondant til 6 stk:
Start med å smelte smør og sukker i en kjele på lav varme. Ta kjelen av platen, og ha oppi sjokoladebitene, som du lar smelte under omrøring.
Ha hvetemelet i en sil, og sikt det inn i sjokolademassen samtidig som du rører. Bland så inn ett og ett egg om gangen, og røren er ferdig.
På bildet ser du mørk sjokoladerøre til venstre og hvit sjokoladerøre til høyre.
Fyll 6 smurte porsjonsformer ca 2/3 fulle med sjokolademassen. Har du ikke porsjonsformer kan du benytte doble muffinsformer eller kaffekopper (som tåler varmen).
Sett på en bakeplate og de er klare for steking.
Stek de midt i ovnen på 200 grader over- og undervarme. Det ytterste laget skal stivne, samtidig som den skal ha en flytende kjerne. Dette tar 8-10 minutter, men kan variere fra ovn til ovn. Trikset er derfor å alltid steke en testkake først, og ta tiden. Da finner du nøyaktig antall minutter som passer akkurat din ovn.
Jeg brukte muffinsform av papir, noe som gjorde det enkelt å rive av uten at kaken revner.
Server sjokoladefondant med vaniljeis av god kvalitet, og rørt bringebærsyltetøy.
Hvit sjokoladefondant. God med flytende kjerne, men det smakte litt mel og deig, ble bedre litt mer gjennomstekt.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!