Så du på Mitt kjøkken ruler på tirsdag? Da hadde du også gleden av å se meg og min partner Ingvar Aune konkurrere om beste streetfoodmat i Mathallen Oslo!
5 par – Tre går videre – To går hjem.
Dommerne likte maten vår – og vi er med videre!
Her har du oppskriften.
Maislapper:
Bland alt det tørre i en bolle. Visp eggene sammen med melken i en annen bolle. Bland alt sammen, og visp til klumpfri røre.
Kjør 2/3 av maiskornene til jevn pure med en stavmikser, og bland inn i røren sammen med øvrige hele maiskorn.
La den hvile minst 10 minutter.
Stek på middels varme i en stekepanne med smør til passe store lapper.
Barbequekylling:
Mariner kyllingfileten med rub blandet med olje i 1-3 timer før du skal steke den, jo lengre jo mer smak trekker den til seg.
Stek den i en stekepanne med olje og litt smør for å få en god stekeskorpe. Sett inn et steketermometer på den tykkeste delen av kyllingfileten, og stek ferdig i stekeovn på 150 grader. Ta den ut på 66 grader og la den hvile seg opp til minimum 68 grader.
Riv filtene grovt med et par gafler og vend dem i barbequesaus og kruspersille.
Rub:
Å lage rub er slett ikke vanskelig, og blandingsforholdet er ikke så veldig viktig. Jeg tok 1-2 spiseskjeer av hvert, ørlite forsiktig med salt og pepper, men ellers er det bare å blande sammen så blir det bra. Du kan også tilføye andre krydder som chili, tørkede urter, ingefær etc etc.
Barbequesaus:
Bland alt i en kjele, kok opp og la det putre i 30 minutter.
Alternativ barbequesaus:
I konkurransen hadde vi kun to timer til rådighet, og vi valgte derfor en barbequesaus basert på ketchup. Personlig liker jeg denne bedre, men den kan ta litt lengre tid å lage. Men det er jo ikke noe problem hvis du ikke er midt i en konkurranse 😉
http://www.kulinariskfanatisme.no/2016/04/22/grillkongen-craigs-barbequesaus/
Coleslaw:
Dressing:
Bland sammen kål, gulrot, eple og løk, og sveip over med litt nykvernet salt og pepper.
Bland sammen dressingen, og vend den godt inn i kålblandingen.
Smak til med salt, pepper, sukker og syre ved behov.
Det kan være lurt å la den stå i kjøleskapet en liten time før servering, så smakene får utvikle seg. Ta den ut ti min før du skal bruke den, så slipper du at den er iskald.
Vær obs på at hvis du bruker for mye creme fraiche og majones, kan den bli litt vel rennende hvis den står over tid.
Salsa:
Ha tomat, chili, rødløk, hvitløk og koriander i en foodprosessor eller lignende, og kjør det til finkuttet på langsom fart.
Smak til med salt og pepper, og eventuelt sukker hvis du synes den blir litt sur. Hvis du ikke ønsker den så sterk, så bruk litt mindre chili. La det stå en times tid i kjøleskapet så smakene får utvikle seg før servering.
Server maislapper med coleslaw, barbequekylling og en stripe salsa.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!