Maiskrem er bare helt konge til grillmat og barbeque! Lett og lage – vanskelig å la være å spise!
I Norge nytes fersk mais tradisjonelt kokt eller grillet. Vi spiser hele kolber med litt smør og salt på – en kjempegod og sunn middag selv barna vil like.
Men mais har mange flere bruksområder som bør utforskes. I det latinamerikanske kjøkken brukes grønnsaken mye, i alt fra tortillas, brød og til taco. Mais egner seg godt i salater, supper og gryter eller i salsa og relish. Den er god grillet med kryddersmør, smørdampet, bakt og i wok. Og fersk mais burde være en selvfølge til taco.
Ingredienser:
Hel maiskornene oppi en kjele. Ha oppi fløte og fond, og kok opp på middels varme med lokk. Har du ikke kyllingfond kan du droppe det, og bare bruke salt og pepper i stedet.
Når det koker, lar du det putre et lite minutt og tar den deretter av platen. Ha oppi smøret og kjør hele herligheten til jevn maiskrem med en stavmikser. Den skal være litt grov og rustikk, men blir best hvis du jobber den så jevn du klarer med stavmikseren.
Server gjerne sammen med grillmat eller lignende.
Holder seg også godt i kjøleskapet i et par dager.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!