Alle kjenner godt til salaten Cæsarsalat, og den kommer ofte med kylling og bacon. Her har vi dratt den litt lengre og laget luxusblings à la Cæsar.
Ingredienser:
Bland et fedd presset hvitløk med litt solsikkeolje, og la det trekke litt smak. Stek brødet i litt smør på en grillpanne, eller vanlig stekepanne.
Pensle brødet med hvitløksoljen.
Legg noen salatblader på brødet, og sveip over litt cæsardressing. Deretter legger du lagvis først baconskiver, tomat og kyllingfilet. Sveip over med litt mer cæsardressing, og legg den andre brødskiven på toppen. Stikk et spyd gjennom de bakte cherrytomatene og gjennom luxusblingsen.
Stekt kyllingfilet:
La fileten ligge i romtemperatur i ca 30 minutter før steking.
Ha smør sammen med nøytral olje i en stekepanne, sett på varmen, la smøret smelte og vent til det slutter å bruse.
Legg oppi kyllingfileten og stek til du får en gyllen og fin stekeskorpe. Krydre med salt og pepper underveis.
Legg kyllingen i en ildfast form, og sett inn et steketermometer slik at spissen er midt i den tykkeste delen.
Sett formen midt i en forvarmet ovn på 150 grader. Stek i ca 15-20 minutter, og ta den ut når termometeret viser en kjernetemperatur på 66 grader, og la fileten hvile seg opp til minimum 68 grader.
Bacon:
Stek baconet.
Bakt cherrytomat
Legg tomatene i en ildfast form, og sett de i ovnen på 80 grader varmluft. Du kan velge å bare la dem bake en times tid, eller la de stå i flere timer og la de «tørke» med fortsatt flytende kjerne. De kan spises under hele prosessen.
Ta de ut, pell av skinnet som nå har sprukket. Bland sammen alle øvrige ingredienser, og drypp over noen dråper på tomatene.
Cæsardressing:
Her lønner deg seg å bruke en miksmaster eller annen elektrisk visp, men du kan vispe for hånd hvis du ønsker deg en treningsøkt.
Det er viktig at egg og olje er romtemperert, da for kalde egg kan gjøre at dressingen ikke tykner. Start med å vispe eggeplommene til de begynner å tykne litt, og hell oppi olje i en tynn stråle mens du fortsetter å vispe. Egg og olje vil da emulgere til en tykk majones.
Visp deretter inn sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk. Når du har oppi parmesan må du bruke en stavmikser til å mose denne godt inn i dressingen så den blir glatt. Smak til med sitron, salt og pepper.
Nyt Kulinarisk Fanatisme & Det gode liv!