Føl smaken av gourmet hjemme med vår detaljerte oppskrift på urtecrusted lammecarre med tilbehør. Denne guiden tar deg steg-for-steg gjennom forberedelsene, slik at du kan tilberede et utsøkt måltid som vil imponere enhver gjest. Fra de saftige skivene av lammecarre til de raffinerte sidene av rosmarinpoteter, bakte rødbeter og aspargesbønner, avrundet med en rik rødvinssaus, vil denne oppskriften bringe høy-end restaurant stil matlaging rett til kjøkkenet ditt.
Er du litt redd for at det blir for lite stekt kan du la det stå i ovnen til det er 58 grader, men da risikerer du at det tipper over og blir grått.
La kjøttet hvile i 10-15 minutter før du skjærer i det, dette er viktig! Steketermometeret bør stå i under hvilen, så du kan se hvor mange grader det stiger. Det bør ikke være under 60 grader i kjernetemp.
Skjær kjøttet i skiver mellom beina og server straks.
Kok potetene møre i lettsaltet vann. Du kan velge med eller uten skall, det er en smakssak.
Legg de deretter på en bakeplate med bakepapir. Bruk f.eks. bunnen av en kjele, og klem poteten til de er flate og ca 2 cm tykke.
Stek deretter potetene i en stekepanne med smør til du får en fin stekeskorpe på dem.
Legg dem tilbake på bakeplaten. Bland sammen smør, rosmarin og hvitløk. Ha på en klatt av kryddersmøret på hver potet, og stek i ovn på 180 grader til smøret har smeltet, ca 5-10 min.
Skrell rødbetene og kutt dem i båter. Kan være lurt å bruke hansker, da de farger veldig av. Vend i olje og litt maldonsalt før du steker dem i ovn på 180 grader i 20-30 minutter. Bruk en spiss kniv for å sjekke om de er gjennomstekt og møre.
Kok opp vann med litt salt. Legg aspargesbønnene oppi vannet, og la de ligge i nøyaktig 2 minutter. Skyll dem deretter raskt i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
Sleng dem i en stekepanne med litt smør, krydre med salt og pepper. De skal bare ta til seg den gode smørsmaken, så dette skal gå veldig kjapt, ca 1 minutt.
Surr sjalottløk i smør, ha oppi tomatpurre og la det surre i et par minutter. Tilsett rødvin og la den koke inn litt. Ha deretter oppi balsamicoeddik, soyasaus og lammekraft. Kok opp og la det koke inn litt til.
Smak til sausen med eventuelt mer balsamicoeddik, soyasaus, salt og/eller pepper.
Rett før servering rører du inn 2 ss smør, den skal ikke koke etterpå.