Gourmetmat for en nybegynner, enkelt og nydelig.
Laksetartar:
Skjær laksen i biter 0,5×0,5cm. Bland inn finhakket gressløk, olivenolje og smak til med salt. Ringle over et par dråper sitronsaft.
Mango og avokadosalat:
Kutt mango og avokado i terninger, ca. samme som laksen. Bland inn finhakket koriander og chili. Ringle over et par dråper sitronsaft og smak til med litt salt.
Lag et sikksakk mønster på tallerken av balsamico créme. Bruk en rund form og legg et lag av mango -og avokadosalaten i bunnen. Dekk deretter med laksetartar og klem det litt sammen. Ta av formen og du får en stilfull rund tartar.
Bakte Dulcitatomater:
Skjær forsiktig ett kryss i skinnet på toppen av tomaten. Kok opp vann i en kjele, og legg tomatene i kjelen når det koker. Etter 30-60 sekunder har skinnet begynt å løsne, og trekker seg bakover. Ta kjelen av platen, hell av vannet og fyll med kaldtvann for å stoppe kokeprosessen.
Pell av skinnet og legg dem i en ildfast form. Sveip over med olivenolje, og la det stå i ovnen på 150 grader i ca. 15 minutter. Ta de ut, og vend dem i smør, hvitløk, sitronsaft og sukker. Krydre med litt nykvernet salt og pepper.
Dander tartaren på et fat med balsamico créme i et sikksakk-mønster, og legg tomat og krutonger rundt.
Krutonger:
Lag selv eller bruk disse – de er bare helt konge!
Dander tartaren på et fat med balsamicocreme i et siksakmønster, og legg tomat og krutonger rundt.
Nyt Kulinarisk Fanatisme & Det gode liv!