Denne herligheten fikk vi nyte en flott sommerdag på vakre Hitra, og dette var virkelig digg. Her vil selv den mest ihuga fiskehateren få problemer med å ikke la seg rive med av nytelse!
Hadde egentlig mange fine bilder av både prosessen og det ferdige resultatet, men mobilen hoppet bokstavelig talt i havet og avgikk med døden. Dere får derfor nøye dere med det ene bildet jeg rakk å poste på Facebook 🙂
Lakseburger
Kutt laksen i små terninger, det gir bedre resultat enn om du kverner den til en deig. Bland terningene med litt persille og vårløk, og krydre med salt og pepper. Rå salmalaks kan man fint spise, så du kan smake deg fram med hvor mye krydder du bruker.
Bruk hendene, gjerne med hansker, og kna laksen til du kjenner at du får litt motstand. Dette sier vi er at laksen «setter seg» og da er den klar til å forme burgere.
Form passe store burgere som er ca 2 cm tykke, og legg dem på et bakepapir. Deigen vil være ganske løs å jobbe med, så bruk en bred stekespade når du skal flytte burgerne over i stekepannen.
Varm så en stekepanne med litt olje og smør, vent til smøret slutter å bruse og legg burgerne i pannen.
En lakseburger bør være medium til rå innvendig, så jeg anbefaler sterkt å kun steke 1-2 minutter totalt. Selv stekte jeg begge sider i løpet av totalt 1,45 minutter, og det var helt perfekt.
Ta burgerne ut av pannen og sveip over noen dråper sitron.
Server burgeren på et hamburgerbrød med et salatblad og et par skjeer mango-avokadosalat. Drypp litt ponzusaus på toppen, den er ganske sterk i smaken, og avslutt med bakte tomater og resten av hamburgerbrødet.
Mango – avokadosalat
Bland sammen mango, avokado, vårløk, chili og hvitløk. Bland inn en liten neve hakket koriander, og sveip over litt saft fra lime eller sitron. Smak til med salt og pepper.
Ponzusaus:
Bland alle ingrediensene, og la de stå å trekke smak en liten stund før bruk.
Briochebrød:
Dette kjøpte jeg på Meny, og det er en ny form for hamburgerbrød som smaker litt som boller. Personlig er jeg lite glad i vanlig kjøpte hamburgerbrød, men dette var faktisk veldig godt, så har fått en ny favoritt 🙂
Bakte cherrytomater
Legg cherrytomater i en ildfast form og sveip over litt olje. Sett de i en stekeovn på 100 grader varmluft. La de stå ca en times tid, og ta de ut igjen. La litt smør smelte i formen, dryss over litt salt, pepper, sukker og limesaft. Vend inn smakene og tomatene is ready to go!