En rett som er enkel og lage og smaker godt både hverdag og helg.
Ingredienser:
4-500gram Salmalaks.
1 hakket løk.
2 fedd hvitløk.
200 gram spinat (en pose).
2 dl matfløte.
1 glass fetaost i terninger.
1 pk Dulcitatomater (eller annen tomat).
1 neve ristede pinjekjerner.
1 pk tagliatelle fersk pasta.
Slik gjør du:
Del laksen i passe store stykker og stek et par minutter på hver side i smør.
Krydre med salt og pepper.
Ta laksestykkene ut av pannen og legg dem i en ildfast form.
Fyll på med mer smør i pannen, og surr løken blank og myk.
Ha i hvitløken.
Ha oppi spinaten og la den surre til den faller så vidt sammen.
Tilsett fløte og eventuelt en klatt med smør.
For å få fløten til å tykne kan du ha oppi et par dråper sitron eller bruk maizenna.
Til slutt har du oppi tomat og feta og blander lett.
Hell deretter spinatblandingen over fisken i den ildfaste formen.
Sett i ovnen på 180grader i 20min.
Ta herligheten ut av ovnen og la det avkjøle seg 5 min før servering.
Kok tagliatelle i lettsaltet vann i 3 minutter.
Gjør dette rett før servering.
Server med ristede pinjekjærner.
Nyt Kulinarisk Fanatisme & Det gode liv!