Hjemmelaget mangochutney har en nydelig smak, og kan brukes til så mye. Blandet sammen med yoghurt som i denne oppskriften får du en fortreffelig saus.
Kyllingfilet med mangosaus:
Stek kyllingen i en stekepanne med litt olje til du får en fin stekeskorpe på alle kanter. Legg den over i en ildfast form og stikk inn et steketermometer.
Bland alle øvrige ingredienser og hell over kyllingen. Sett formen inn i stekeovn på 150 grader og stek til kyllingen til den har kjernetemperatur på 66 grader. Ta den ut og la den hvile seg opp til minimum 68 grader.
Ris:
Kok risen etter anvisning på pakken. Bruk ris av god kvalitet og ikke hurtigris.
Mangochutney:
Skrell og kutt mangoen til terninger, og ha alt oppi en kjele. La det koke inn til en tykk chutney.
Hell den over på sterilt glass og la den avkjøle seg.
Oppbevares i kjøleskap, og nytes til både fisk og kjøtt.
Raita:
Bland alle ingrediensene og smak til med salt, pepper og sukker. Sett i kjøleskap og la smakene trekke en stund før servering.
Server gjerne med et godt nanbrød til.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!