Klar for helg? Her har du et særdeles godt måltid som smaker fortreffelig en trivelig lørdagskveld!
Kyllingfilet:
La fileten ligge i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Sett en stekepanne på høy varme og ha oppi litt solsikkeolje og litt smør. Vent til smøret har smeltet, og sluttet og bruse.
Legg fileten med skinnsiden ned og la det steke til skinnet blir brunt og crispy. Snu deretter fileten og stek den andre siden til du får en fin stekeskorpe. Følg med at det ikke blir brent, og demp varmen hvis nødvendig.
Sett så inn et steketermometer, og legg fileten i en ildfast form med skinnsiden opp. Pass på at spissen av termometeret er midt i den tykkeste delen. Stek i ca. 15-20 minutter på 150 grader midt i ovnen, til termometret viser en kjernetemperatur 66 grader. Ta fileten ut av ovnen, og la den hvile i noen minutter, du vil da se at temperaturen fortsetter å stige noen grader. Perfekt kjernetemperatur er 68-70 grader. Må ikke være under 68 grader.
Maiskrem:
Hell maisen i en kjele sammen med fløte og kok opp. La det småkoke til maisen er gjennomvarm, og ha oppi smøret. Kjør til puré med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Du kan også bruke litt kyllingfond hvis du har.
Pestosaus:
Kjør basilikum, pinjekjerner, hvitløk og parmesan til glatt puré i en foodprosessor eller med en stavmikser. Ha i olivenoljen litt etter litt, så du ser at det blir passe tykk konsistens. Bland inn en boks creme fraîche. Smak til med salt og pepper.
Hvis du dropper creme fraîche, så får du vanlig pesto, som også smaker veldig godt.
Råstekte grønnsaker:
Kok opp lettsaltet vann, og blansjer gulrot og brokkoli i 2-3 minutter, og avkjøl i iskaldt vann.
Å blansjere betyr å gi grønnsakene et raskt oppkok i lettsaltet vann, for så å avkjøle dem i iskaldt vann. Ved å blansjere bevarer du smak, struktur og grønnsakenes sprøhet.
Stek deretter gulrot, brokkoli og sukkererter i en stekepanne med smør på høy/middels varme i et par minutter. Mot slutten har du oppi litt hvitløk.
Til slutt strør du over litt sukker og drypper over litt sitronsaft, dette hever smaken mange hakk. Smak til med salt og pepper, bruk gjerne maldonsalt. Rør inn en klatt kaldt smør helt til slutt.
Ovnsbakte potetbåter:
Del poteten i to eller fire, og ha de i en bolle og sveip over olivenolje, hvitløk, salt og pepper. Rør rundt og sørg for at alt blandes godt. Forvarm stekeovn til 180 grader varmluft, og stek det på et bakepapir i ca. 30 min midt i ovnen, eller til de er møre. Følg med underveis og vend litt på dem hvis behov.
Når det er ferdig tar du de over i en bolle, og blander i litt smør som du lar smelte over dem, da blir de ekstra gode!
Server kyllingfileten med potet, grønnsaker og herlige smaker som maiskrem og pestosaus.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!
2 Comments
Stor eller liten boks med mais?
Jeg brukte en liten boks mais, men det er litt opp til deg hvor mye mais du vil ha 😉 Maiskrem er jo bare digg!