Har du lyst på hjemmelaget chicken nuggets? Det er slett ikke så vanskelig å lage, selv om du ikke har frityrkoker!
Bland alt sammen, og deigen er klar. Den smaker ikke godt rå, men blir helt annerledes når den er ferdig. Denne deigen kan du bruke på alt du skal fritere som kylling, svin, grønnsaker etc. Ha oppi salt og pepper, eventuelt annet krydder etter hvor mye smak du vil ha.
Kutt kyllingfilet i passe store biter, ikke for store, og legg dem oppi tempuradeigen. Rør rundt så alt blandes godt.
Kok opp solsikkeolje, og legg oppi noen kyllingbiter. Jeg gjorde dette på lykke og fromme, og bare prøvde meg fram, men det gikk helt fint. Ta en testrunde med en bit først, så får du fort dreisen på det. Jeg hadde platen på rimelig høy varme, men ikke maks.
OBS: HUSK Å ALLTID HA ET LOKK KLART I TILFELLE OLJEN TAR FYR.
ALDRI HELL OPPI VANN! SETT PÅ LOKKET, OG FLAMMEN SLOKKER.
Det tok tre minutter før kyllingbiten fløt opp og tempuradeigen ble gylden og crispy. Ta den da ut og la oljen renne av på kjøkkenpapir. Den er deretter klar for servering!
Et tips hvis du vil lage dette oftere og raskere er å kjøpe ferdig tempuramjøl på en lokal butikk med asiatiske matvarer. Da trenger du bare å blande mixen med iskaldt vann.
1 Comment
Skal det være 2 SS bakepulver?