En dag i måneden samles lokale matprodusenter på Trondheim Torg for å tilby sine ferske og unike råvarer.
Jeg anbefaler alle kulinariske entusiaster til å benytte muligheten til å besøke dette markedet, for her har man en perfekt sjanse til å kjøpe lokale og hjemmelagde råvarer. Dette er folk som legger sjela si i å produsere gode råvarer, samtidig som de tar godt vare på dyrene sine.
Som eksempel har vi Karl Laugsand fra Ytterøy som mener at glade griser smaker bedre! Hans griser lever et ekte griseliv, hvor de boltere seg i frisk luft og ren natur.
Han solgte både kjøtt og pølser i alle fasonger.
Et annet eksempel er Hitra Gårdsmat som driver med produksjon av oster, og deres grotteost ble i 2008 kåret til landets beste ost. Ostene har også blitt omtalt av kokkelandslaget i Norge som oster i verdensklasse.
Sæther Gård driver økologisk og tilbød blant annet stek av limousinekalv.
Meium økologiske sjokolade fra Selbu er en perfekt gaveide, og smaksprøvene var nydelige!
Selv kjøpte jeg
Men tanke på kjøttskandalen som stormer i media akkurat nå, var det litt spesielt å finne denne lappen i en av bodene!
Nå skal det sies at hestekjøtt som er behandlet riktig, absolutt kan spises, og jeg har selv prøvd det til tross for at jeg har vært svært rytter i hele mitt liv.
Det var litt mentalt merkelig å spise hest, men det smakte veldig godt.
Men jeg sto over å kjøpe hestekjøtt denne gangen 😉
Alle trøndere med respekt for seg selv, har bart, elgskinnvest, mokasiner og ikke minst:
Karsk-Kaffe!
Pølser i alle varianter for sultne sjeler!
Mmmm – det så godt ut!
Belgiske vafler med smeltet sjokolade på, laget av en entusiastisk mann fra Belgia!
Reinsdyrkjøtt er noe av det beste jeg vet, så jeg kjøpte en indrefilet fra Røros.
Disse var så nydelige! Laget av alapakka – herlig myk ull.
Besøk Bondens Marked & Nyt Kulinarisk Fanatisme!