Hjemmelagde kjøttkaker av kalvekjøttdeig er et lite herremåltid i seg selv! Sammen med en god saus og spennende tilbehør er det bare å nyte.
Denne dagen hadde jeg vært på bondens marked og fått tak i litt forskjellig snadder av kortreiste og økologiske råvarer.
Kjøttkaker:
Legg loffskivene i vann, vri deretter ut det meste av vannet igjen,
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor, ogjør til alt er godt blandet og den kjennes litt «hardere» ut i konsistensen.
Sett farsen i kjøleskapet i minst en halvtime så den får «satt» seg, da holder den bedre sammen under steking.
Form kjøttkaker med en skje, og rull til passe store baller og trykk dem litt flate.
Stek i smør og la de deretter trekke i sausen til de er gjennomkokt.
Fløtesaus:
Kok opp fløten, og legg oppi fløtemysosten, og la det putre til fløten tykner.
Når du har stek kjøttkakene, så tar du stekesjyen og heller oppi sausen.
Legg deretter oppi kjøttkakene, og la de småkoke til de er gjennomkokte.
Bland inn creme fraiche til slutt.
Karamellisert løk:
Stek løken i en stekepanne i smør på lav varme.
Etter ca 20 min har løken falt sammen og blitt myk.
Strø over ca 1 ts brunsukker for å karamellisere løken.
La det surre til sukkeret er smeltet.
Sveip over med litt nykvernet salt og pepper.
Til slutt tar du pannen av varmen, og rører inn ca 1 ss smør.
Krydret tyttebær fra Moen gård:
Verdens beste tyttebærsyltetøy får du kjøpt på Stabburet Gårdsbutikk, eller når de er på Bondens marked.
Gulrotpure:
Skrell og kok gulrøttene.
Tøm av vannet, ha oppi smør, en dæsj fløte og kjør til glatt pure med en stavmikser.
Smak til med salt og pepper.
Kokt Amandinepotet:
Legg potetene i en kjele med kaldt vann.
Ha oppi en ts salt, og kok opp.
Demp varmen når det koker, og legg over et lokk.
La det småkoke til poteten er mør.
Stikk en skarp kniv i den for å sjekke at den er ferdig.
Kniven skal gli lett gjennom.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!