Ceviche er rå fisk eller lignende som marineres i lime, og på den måten oppnår en form for kjemisk koking.
Kamskjell egner seg godt til dette. Skjær kamskjellene i så tynne skiver du klarer. Hvis du fryser den først, er dette betydelig lettere, men jeg synes smaken reduseres litt vel mye når man gjør det.
Deretter legger du skivene på en tallerken og skviser over saften fra lime. Limen skaper en slags «kokeprosess» i kamskjellet. Ha over plast, og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Ta den deretter ut, og dryss over litt maldonsalt og kvernet pepper. Jeg var i skogen og plukket gjøksyre, og strødde dette over, det var stilig og smakte godt. Rasp over litt zest fra lime, kun det grønne skallet.
Serverte sammen med en liten salat av gjøksyre og ruccula, hvor jeg sveipet over olivenolje, salt, pepper, limedråper og en nype sukker.
Smaker best sammen med et glass hvitvin i solnedgang!
Gjøksyre:
Gjøksyre vokser vilt over hele landet, og er ganske enkel å finne. Vokser ofte i nærheten av skogbunn, og du kan spise både bladene og blomstene. Smaker friskt og syrlig, både til salat, fisk og kjøtt.
Ønsker du å bestille mat fra oss? Trykk på linken og se våre spennende menyer!