En sjokoholikers drømmedessert!
Sjokoladesuppe:
Smelt sjokoladen i vannbad. Det vil si kok opp vann i en kjele, og sett en bolle på toppen av kjelen. Ikke la vannet være i kontakt med selve bollen, da kan det bli for varmt. La dampen gjøre bollen varm nok til at sjokoladen smelter. Det er svært viktig at det ikke kommer vann oppi sjokoladen, da blir den klumpete.
Varm opp kremfløten, men ikke kok den. Bland den i den smeltede sjokoladen 1/3 om gangen. La det avkjøles, og la stå i kjøleskapet over natten. Da skal den være stivnet litt, men fortsatt flytende. Svært vanskelig å stoppe hvis du først har begynt å prøvesmake… 🙂
Karamelliserte valnøtter:
Smelt brunsukker i en tørr stekepanne på middels høy varme uten å røre. Det er ikke så nøye hvor mye sukker du bruker, bare tenk på at det skal være nok til at alle valnøttene får et lite lag med glasering. Ha oppi ferdig renskede valnøtter og smøret. Rør rundt så alt blandes godt. Hell det så over på et bakepapir, og la det avkjøles. Bruk deretter en kjevle eller lignende til å grovknuse valnøttene. Det kan være lurt å helle de oppi en pose, og legge et kjøkkenhåndkle rundt når du skal knuse de.
Bringebærsorbet fra Gangstad gård:
Denne kan du kjøpe på butikker som Meny. Gangstad gårdsysteri lager mange sorter is, og de holder en meget høy kvalitet.
Server sjokoladesuppen sammen med en skje bringebærsorbet. Når man serverer is har den en tendens til å skli rundt på tallerken, men hvis du legger en spiseskje grovknust valnøtter under holder den seg på plass. Samtidig får du en ekstra piff på retten med de karamelliserte valnøttene, som smaker veldig godt. Pynt gjerne med en bringebær og et par mynteblader.
Catering:
Ønsker du å bestille catering av oss? Vi tilbyr noe for alle anledninger, enten du skal ha bryllup, konfirmasjon, tapas eller andre spennende buffeter. Trykk på linken under og se våre menyer: https://kulinariskfanatisme.no/catering/