Hvit asparges er en delikatesse man normalt kun får tak i på våren. Den er hvit fordi den vokser under jorda, og har en noe rikere og søtere smak enn den grønne aspargesen. Skallet er ganske tykt og må skrelles av før bruk, samt at hvit asparges må kokes lengre enn den grønne for at sødmen skal komme riktig fram.
Skrell aspargesen fra der «blomsten» slutter og skjær vekk de nederste 2–3 cm. La aspargesen ligge på fjøla mens du skreller for å unngå at den knekker. Kokes i lettsaltet vann tilsatt ca 1 ss sukker og saften fra et par båter sitron i alt fra 5–12 minutter avhengig av tykkelsen. Bruk en spiss kniv til å sjekke om den er mør. I motsetning til grønn asparges, skal den hvite bli helt mør og ikke avkjøles i vann, da blir den vassen.
Når den er ferdig heller du av vannet og har oppi en klatt smør. Legg kniven flatt på hvitløksbåten og klem den litt flat med håndbaken, slik at aromaen kommer fram. Ha oppi sammen med smøret, og dryss på noen korn sukker og sveip over med noen dråper sitron. Vend aspargesen inn i de gode smakene, og den er klar for servering.