Bilde fra Coop Mega
Fersk sjøkreps er en av våre absolutte største delikatesser! Men det er ikke alltid så lett å vite hvordan man skal håndtere og tilberede denne flotte skapningen.
Bakt sjøkreps
Start med å knekke av halen fra resten av kroppen, der du ser overgang til hodet. Gjør dette forsiktig, og prøv å få med tarmen som ligger langs ryggen på halen. Hvis du ikke får den med, kan du plukke den forsiktig ut med fingrene eller pinsett etterpå. Det kan være litt kronglete, og det går an å spise den uansett, dog litt mer delikat om du får fjernet den.
Du kan også knekke klørne og pelle ut kjøttet som er der.
Hodet og resten av skallet bør du koke kraft på, da dette gir en enestående skalldyrkraft.
Deretter legger du halen på siden og trykker den litt sammen sideveis for å knekke den delen av skallet som går på tvers over kjøttet.
(Bildet er lånt fra Google)
Disse plukker du deretter av, slik at kjøttet på halen er blottet og tilgjengelig for å spise.
Krydre halene med litt salt og pepper, og smør på kryddersmøret.
Bak i ovnene på 200 grader varmluft i ca 6 minutter. Ta de ut og skvis over noen dråper lime, og de er klare for servering.
Ønsker du å bestille mat fra oss? Trykk på linken og se våre spennende menyer!