En deilig dessert som er både frisk og søt.
Hvit sjokoladekrem:
Pisk kremen stiv.
Smelt sjokolade i vannbad ved å sette en skål over en kjele med kokende vann. Bland inn creme fraiche, og ved deretter inn kremen. Pass på at det ikke blir for varmt, da kan kremen smelte.
Sett i kjøleskap en stund, så den får stivne og smakene godgjort seg.
Mango- og jordbærsorbet:
Ta mango / jordbær opp av fryseren litt før du skal bruke det, så det ikke er bunnfrossent.
Dette skal ikke kjøres sammen, men bli til to sorbeter, en av mango og en av jordbær.
Kjør henholdsvis frossen mango og jordbær i en foodprocessor, og spe på med litt sukkerlake til det blir en sorbet.
Blir den litt for bløt så sett den tilbake til fryseren, og rør med jevne mellomrom til den er passe konsistens.
Sukkerlake får du ved å koke opp 100 gram sukker og 1 dl vann, avkjøl før bruk.
Sukkerspindelvev:
Smelt sukker med vann i en stekepanne på middels varme, og la det koke til det blir lysebrunt. Følg med på boblene, de blir større og større jo mer temperaturen øker i sukkeret.
Bruk en skje til å sveipe sirupen over bakearket i forskjellige figurer.
La det stivne, og den er klar. Knekk den i passe store biter og pynt desserten.
Pistasjkrokan:
Smelt sukker på middels varme til lys karamell, og vend inn nøttene.
Hell blandingen på et bakepapir og la det avkjøles.
Bruk enten en kjevle og slå det til mindre biter i en plastpose, eller du kan også kjøre det raskt i en foodprocessor.
Sitronsirup:
Smelt sukker til lys karamell, tilsett sitronsaft og la det koke ut til en sirup. Bland inn litt sitronzest.