Hummus er en svært god rett fra midtøsten. Den lages av kikerter og passer som tilbehør til både fisk og kjøtt.
Ingredienser:
Tørkede kikerter må legges i bløtt et døgn før bruk. Kok dem deretter møre i lettsaltet vann, det kan ta et par timer. Du kan også bruke ferdig kokte på hermetiske glass.
Hell av vannet på kikertene, men ta vare på noe av det i tilfelle du trenger å spe litt.
Kjør ertene til puré med en stavmikser, og spe på med olivenolje. Ha oppi sitronsaft fra sitronen, hvitløk og tahini. Sistnevnte smaker ganske likt peanøttsmør, og fåes kjøpt på invandrerbutikker. Har du ikke dette, kan du fint bruke peanøttsmør. Mos det hele sammen, og smak deg litt fram nå.
Jeg bruker koriander for det gir en friskere smak, men det kan droppes. Smak deg fram med spisskumming og salt. Det skal ikke smake direkte ertepuré, men litt mer eksotisk for å si det sånn.
Blir den for tykk kan du spe på med noe av kokevannet. Den skal være ganske tykk, men samtidig mulig å mose ganske glatt.
Når du serverer har du den i en skål og sveiper over med litt god olivenolje, litt maldonsalt og paprikapulver. Dryss over litt bladpersille, og server gjerne sammen med nanbrød eller lignende.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv fra Midtøsten!