
Det forundrer meg at ettersom hovedingrediensene i en vaniljesaus er egg og fløte, hvordan kan da den du kjøper på butikken stå i månedsvis i romtemperatur?
Nei takke meg til hjemmelaget utgave, og ikke minst smaker det helt vidunderlig!!! Så godt at vi trengte ikke engang tilbehør, men spiste sausen som en liten suppe 🙂
Ingredienser:
- 5 eggeplommer.
Ca 50 gram sukker.
· 1 vaniljestang.
· 3 dl Kremfløte.
· 2 dl Melk.
Skjær vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Ha melk og fløte i en kjele, og ha oppi halvparten av sukkeret, vaniljestangen og frøene. Kok opp under omrøring.
Ha resten av sukkeret oppi eggeplommene, og visp det godt sammen. Hell så den kokte fløtemelken oppi eggeblandingen mens du visper. Hell deretter alt tilbake til kjelen og varm opp mens du rører. Den skal da bli tykkere, men det er viktig at den ikke koker.
Eventuelt smak til med mer sukker, så blir den passe søt etter din smak.
Vaniljesausen blir best hvis du oppbevarer den i kjøleskapet til neste dag. Da vil den også tykne litt mer, og smaken blir enda bedre.
Sausen ble så god at vi spiste den uten tilbehør, men den passer også godt til is, bær, sjokoladepudding etc.
